House by the brook Maria Gugging

House by the brook, Maria Gugging NÖ
Wooden construction prize of Lower Austria 2000
1.Prize, residential building category

The long structure is parallel to the water. The covered entrance and garage establish a private garden area, which is accessible freely. The barriers between private and publicity were thought through. The goal was to signalize hospitality but also privacy.
Heating / Cooling concept:
The supply air is directed by means of a pipeline under the earth. Thus, cold air is preheated in the winter and hot air from outside is cooled down by the time it reaches the rooms during hot summer days.

> Best of Austria 2 2009

contract
arch., site supervision
Net floor area
~ 260 m²
Net production costs
~ 436 000 €
Client
private
Construction period
1998 – 1999