residential building Klosterneuburg

Residential building
Klosterneuburg, Lower Austria

The four building elements are embedded into the heterogeneous urban area of Klosterneuburg in between the historic city center, school, public playground and contemporary buildings. They establish a car-free square and a walkable connection to the city center. A step in the terrain accentuates the new three-dimensional square: ramps for cyclists, wide staircases for pedestrians

significant sequence of squares and paths
non-motorized connection between school and city center
passage ways link old with new 55 apartments

> 1.Prize Competition
> Open space design

Year
2006
Subject
55 Apartments
Net floor area
4451 m²
Net production costs
~9 M €
Annouced by
Schönere Zukunft
construction period
2013-2015